Bipolar og kost

Januar 2019, version 2.0

Den kost vi spiser er afgørende for, hvordan vi har det. Det gælder selvfølgelig også for mennesker med bipolar lidelse. Der findes ikke mange videnskabelige undersøgelser endnu, men man har fundet nogle indikatorer, der påvirker bipolar lidelse.

LCNF Diæt

LCHF er en diæt der er med til at stabilisere blodsukkeret, hvilket har betydning for humøret.

Ketogen diæt

En ketogen diæt er kort beskrevet LCNF, hvor man er mere skrap med hvor mange kulhydrater man indtager. Diæten har fremme siden 1920’erne.

Diæten er ret begrænsende i forhold til typer af ingredienser, hvilket kan lede til mangel på B vitaminer, C og D vitaminer, såvel som calcium, magnesium og jern.

To kvinder med type II bipolar lidelse opleve begge en humør stabilisering, der oversteg det, der kunne opnåa med medicin. Disse undersøgelser demonstrerer, at en ketogen diæt kan være være et muligt valg i forhold til humør stabiliserende medicin for type II bipolar lidelse. Men der er ikke et klart bevis for at det virker.

Fedtsyrer

Fedtsyrer har en biologisk betydning for hjernen.

”Tilgængeligheden af omega-3 i kroppen er lavere hos bipolære personer,” siger lektor i psykiatri dr. Erika Saunders fra ”Penn State College of Medicine” og ”National Institutes of Health”.

”Omega-3 og omega-6 fedtsyrer kan ændre inflammations-balancen, som vi tror er vigtig i forbindelse med bipolar lidelse,” siger Saunders.

Undersøgelser har vist, at tilskud med fedtsyrer kan være nyttige for depression, men data er mere uklare for bipolar lidelse. Der var ikke fundet nogen sammenhæng mellem indholdet af fedtsyrer og medicinforbrug i undersøgelsen.

Magnesium

Et nyligt ernæringsstudie foretaget på ” Larner College of Medicine” på ”University of Vermont”, har fundet at kun 248mg magnesium om dagen, leder til mindskelse af depressive symptomer.

Alkohol

Det frarådes at benytte alkohol, som selvmedicinering. Længerevarende overforbrug af alkohol kan give B vitaminmangel; typisk B1(tiamin) vitamin, men også andre B vitaminer.

54 total views, 1 views today

Facebook Feed

Bipolarliv

3 days 22 hours ago

Lidt interessant læsning :-)

What is Bipolar Disorder? Biochemical & Clinical Symptoms - Mensah Medical

Send besked

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

captcha

Henrik Falk 2016-2019