Hvad er dine styrker?

Januar 2019, version 2.2

Indledning

Alle mennesker har styrker. Det har de dem, der har en bipolar diagnose naturligvis også. Denne undersøgelse gik ud på at afdække styrker ved en række interviewede mennesker, som har diagnosen bipolar.

Undersøgelsen baserer sig på 39 svar på interviews foretaget på Facebook og på hjemmesiden bipolarliv. Så den skal ikke opfattes som repræsentativ for alle bipolare.

Som det kan ses i nedenstående afsnit, så har den bipolare mange forskellige styrker.

Send gerne feedback!

En gennemsnits bipolar

Ud fra undersøgelsen kan vi danne os et billede af styrkerne hos en gennemsnitlig bipolar. Der er naturligvis tale om en opfundet person ud fra folks svar.

Køn: Kvinde
Alder: 34 år

“Jeg er et empatisk og tålmodig menneske. Jeg er kreativ, en ildsjæl og meget viljestærk. Jeg har en positiv livsindstilling og har humor. Jeg har brug for at sige fra, hvis jeg bliver presset for meget. Jeg er grundig og tænker ofte på andre før mig selv. Jeg er god til at tilpasse mig situationer fordi jeg har god selvindsigt. jeg er et socialt menneske og normalt begavet.”

Styrker  – citater

“Humoristisk, forstående & disciplineret”

“positiv væremåde, positiv livsindstilling, sygdomsindsigt, empati”

“Perfektionist, god selvindsigt, kontrolfreak, viljestyrke”

“Den gode energi der følger med ved at være hypomanisk, som jeg mest er”

“Arbejder meget grundigt med mig selv og tager sygdommen alvorligt. Bevidsthed om mig selv, god til at analysere mine handlinger og bevæggrunde.”

“Lytter åbenhjertet hjælper andre før mig selv”

“Stædighed og tålmodighed.”

“Jeg er god til at tilpasse mig, og kender mine grænser. Er nogenlunde til at sige fra, når presset bliver for stort”

“Jeg er meget selvstændig og har altid klaret mig selv og heldigvis har jeg en fantastisk mand som elsker mig for den jeg er ( som han siger er jeg den samme bare med en diagnose ) selv når depressionen æder mig op, kan jeg som regel finde et sted i mig, hvor jeg kan sige at det er min sygdom der gør det her. Mine manier har gjort mig til den skøre skønne dame jeg også er, jeg har rejst i hele verden og har gjort så mange skøre ting og oplevet mere end de fleste.”

“Jeg er normalt begavet, og jeg har en enorm evne til at sætte mig i andres sted. Jeg er en menneskekender, og jeg har en selvironi og humor, der hjælper mig til at overleve.”

“Social, udadvendt, ildsjæl”

“Åbent sind”

“Lyttende, omsorgs fuld, empatisk, til tider stædig, selvindsigt”

“Min største styrke er nok, at hvergang jeg har ramt bunden og kommer så langt ned at livet ikke var værd at leve, så har jeg altid kæmpet mig op igen. Jeg er ikke en der opgir uden en kamp.”

“Omsorgsfuld, empatisk, kreativ”

“Viljefast, entusiastisk, ærlig, kærlig, omsorgsfuld, hyggelig, sjov (når jeg kan overskue det)”

“Jeg kan klare mig selv. Måske lidt for godt faktisk. Beder aldrig andre om hjælp. Kan egentlig ikke blive enig med mig selv om, om det er en svaghed eller en styrke. Men jeg ved jeg er stærk, fordi jeg trods alt stadig står oprejst efter alle de grumme ting jeg har været igennem i mit liv.”

“Mit gode humør og viljestyrke”

“Intelligent, empatisk”

“Latter og selv ironi. Har lært meget om mig selv igennem 15 år med gentagne depressioner. Kender mig selv, ved hvem jeg er, hvad jeg kan og ikke kan. Har et kæmpe omsorgsgen ( men glemmer mig selv )”

“jeg har forholdsvis en god selvindsigt. Jeg beskrives som en der er god til at lytte og komme med gode løsningsforslag. Jeg har accepteret at jeg har en sygdom som jeg højest sandsynligt ikke bliver fri af og at jeg bliver nødt til at tage medicin.”

“Vilje stærk, stædig”

“At jeg søger hjælp når jeg har det rigtig dårligt. At jeg kan græde mange smerter væk. At jeg kan sætte ord på det der sker inde i mig. At jeg kæmper for at komme op igen. At jeg for det meste formår at komme til træning.”

“Er generelt et menneske med godt humør. Jeg er god til, at sætte mig i andres sted.”

“Når jeg er i mine stabile perioder er jeg som oftest produktiv og målrettet og kan godt have gang i flere ting på én gang. Jeg er lærenem, men er også meget perfektionistisk og stædig og stiller store krav til mig selv. Derfor er det jeg laver som oftest også gennemtænkt og gennemarbejdet. I sociale sammenhænge er jeg god til at skabe en god stemning og kan snakke med alle.”

” At jeg altid kommer til et sted hvor jeg går i løsnings-mode.  At jeg kender mig selv rigtigt godt. At jeg er god til at drage omsorg for de mennesker jeg elsker.”

“Jeg arbejder godt under pres – et pres som jeg selv bestemmer, og et mål jeg selv sætter. Jeg er utroligt ærlig, mere end hvad godt måske er, men man ved, hvad man får. Jeg håndterer mine sindstilstande utroligt godt, og jeg er god til at sige til og fra. Har man lavet en aftale med mig får man det aftalte og mere til.”

“God til at holde struktur Jeg er udadvendt”

“Jeg er god til strukturering, jeg er en god far, jeg har altid tid og overskud til at hjælpe andre”

“Jeg er god til at lytte”

“Mine børn.. De holder mig i gang, og gør jeg er oppe hver dag.”

“Intuition.”

“Jeg er kreativ og kan strikke, sy, male, tage billeder, vandre lange ture. nyder god musik alene eller sammen med andre.”

“Jeg er meget kreativ, det er som om at uanset hvad kreativt projekt jeg går i gang med, så er jeg altid god til det. Jeg syer, strikker, maler, laver juledekorationer og derudover synger jeg og spiller lidt guitar. Det er som om at mit hovede giver mig endeløs fantasi til nærmest kunne gå i gang med hvad som helst, så længe det er kreativt anlagt. Jeg føler også meget sympati med alle og jeg er god at snakke med, har aldrig været fordømmende og jeg er en god ven, en god lytter og jeg har nemt ved at tilgive”

“Jeg er godt til at mærke mig selv, og udnytte mine kreative potentialer.”

“Overblik og selverkendelse”

228 total views, 2 views today

Facebook Feed

Error:Unsupported get request. Object with ID 'bipolarliv' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api

Send besked

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked

captcha

Bipolarliv 2016-2019